Om Tai ChiChen stil

Chen stil tai chi har sin oprindelse i landsbyen Chen Jia Gou, i Henan provinsen. Navnet chen tai chi blev første gang anvendt i slutningen af det attende århundrede, da forholdet til de centrale taoistiske teorier om modsatrettede og alligevel afhængige af hinanden principper i naturen (yin og yang), blev dokumenteret.

Chen stil tai chi praktiseres både for sundhed og motion, og som en effektiv metode til selvforsvar.

Chen stil tai chi kan ses som en serie af koordinerede bevægelser, der forløber glat og elegant ind i hinanden, kombineret med Qi Gong vejrtræknings teknikker.

Chen stil tai chi er både et komplet kampsystem og en omfattende form for motion, der fremmer kroppens koordinering og afslapning.

Tai chi og sundhed

Ved at arbejde seriøst med tai chi. Hvilket vil sige ved at træne regelmæssigt og målrettet, kan man udover de umiddelbare fysiske gevinster træningen giver, opnå en gavnlig indflydelse på helbredet generelt.

Tai chi adskiller sig fra anden fysisk træning, ved at man samtidig med at træne kroppen også arbejder med sindet. På denne måde stimulerer tai chi hjernen. Øvelserne forårsager stimulation i nogle områder af hjernen, samtidig med at aktiviteten i andre områder dæmpes. Dette gør at bevidstheden/sindet kan slappe af, og er medvirkende til at befri hjernen for stress der, blandt meget andet, kan være fremkaldt af forskellige sygdomme.

Tai chi er blandt andet godt for: blodomløbet, fordøjelsen, stofskiftet, hjerte-kar sygdomme, forhøjet blodtryk, luftvejslidelser. Desuden har træningen generelt en positiv indvirkning på psyken.

Tai chi push hands

Push Hands er en praktisk metode til forståelse af traditionel tai chi kampsport. To personer holder en tæt kontakt til hinandens hænder, mens de skiftes til at give og modtage skub. Denne øvelse udvikler følesansen og giver bevidsthed og balance i kroppen. Dette er den træningsmetode, hvor tai chi forbindes med kampsports teknikker og derigennem kan den give forståelsen af, hvordan små kræfter kan besejre stærk fysisk magt.
Tai Chi Klub - Indre By
Kontakt Esben på tlf. 51237163 eller taichiklubindreby@gmail.com